مواضيع مماثلة
بحـث
المواضيع الأخيرة
Select the language
أختر لغة المنتدى من هنامن عدات النوبين فى الافطار فى العيد سمك بلطي مقلي
صفحة 1 من اصل 1
من عدات النوبين فى الافطار فى العيد سمك بلطي مقلي
المكونات
السمك حسب الرغبة حوالي كيلو و نصف منظف من الداخل و الخارج
و منقوع في ماء و دقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي
التتبيلة
2م/ك كمون ناعم + نصف راس توم 1 م/ك جافة + 1 + عصير 2 ليمونة + ملح + فلفل حار و فلفل رومي بارد
و تخلط
يتبل السمك بالخلطة بعد عمل شوق بالسمك و حشوها بنفس الخلطة
يترك ساعتين قبل القلي
يقلي السمك في زيت غزير
و هذا شكله بعد القلي
طاجن سمك بلطى
المقادير
2كيلوسمك بلطى ,نص كيلو طماطم ,ربع كيلو فلفل أخضر "حار أو بارد" على حسب رغبتك, 3بصلات كبار
الخلطة لحشو السمك: نص راس توم ,طماطماية ,2فلفل أخضر, 1جزرة ,ملح,كمون,كسبرة ناشفة
الطريقة:
نغسل السمك كويس ونتبله بالحشوة وهنقليه فى الزيت بعد ما يتقدح طبعاً
وبعين هنقطع البصل طرنشات والطماطم هكذا والفلفل الاخضر وفصين توم ونقلبهم على النار لحد مايدبلوا ونضيف التوابل
وبعين نرص السمك فى الصينية ونحط عليه الخلطة على الوش وندخله الفرن 10 دقايق وبعدين نشغل الشواية عليه لحد الوش ما يحمر
هتاكلى أحلى طاجن سمك بيبقى تحفة
السمك حسب الرغبة حوالي كيلو و نصف منظف من الداخل و الخارج
و منقوع في ماء و دقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي
التتبيلة
2م/ك كمون ناعم + نصف راس توم 1 م/ك جافة + 1 + عصير 2 ليمونة + ملح + فلفل حار و فلفل رومي بارد
و تخلط
يتبل السمك بالخلطة بعد عمل شوق بالسمك و حشوها بنفس الخلطة
يترك ساعتين قبل القلي
يقلي السمك في زيت غزير
و هذا شكله بعد القلي
طاجن سمك بلطى
المقادير
2كيلوسمك بلطى ,نص كيلو طماطم ,ربع كيلو فلفل أخضر "حار أو بارد" على حسب رغبتك, 3بصلات كبار
الخلطة لحشو السمك: نص راس توم ,طماطماية ,2فلفل أخضر, 1جزرة ,ملح,كمون,كسبرة ناشفة
الطريقة:
نغسل السمك كويس ونتبله بالحشوة وهنقليه فى الزيت بعد ما يتقدح طبعاً
وبعين هنقطع البصل طرنشات والطماطم هكذا والفلفل الاخضر وفصين توم ونقلبهم على النار لحد مايدبلوا ونضيف التوابل
وبعين نرص السمك فى الصينية ونحط عليه الخلطة على الوش وندخله الفرن 10 دقايق وبعدين نشغل الشواية عليه لحد الوش ما يحمر
هتاكلى أحلى طاجن سمك بيبقى تحفة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين أغسطس 04, 2014 2:22 pm من طرف AXIS GLOBAL
» فطائر الجبن
السبت مايو 17, 2014 2:12 pm من طرف الشيف النوبى
» شوربة فواكه البحر
الجمعة فبراير 07, 2014 4:05 pm من طرف الشيف النوبى
» طريقة عمل العيش السن
الخميس يناير 30, 2014 6:49 pm من طرف الشيف النوبى
» تارت الفواكه
الأربعاء ديسمبر 04, 2013 1:15 pm من طرف الشيف النوبى
» عجينة للبيتزا
الإثنين أغسطس 05, 2013 2:58 am من طرف الشيف النوبى
» الجمبرى بالكنافة وجوز الهند
الإثنين يناير 21, 2013 8:57 pm من طرف الشيف النوبى
» فطائر اللحم المفروم و البشاميل
الإثنين يناير 21, 2013 8:47 pm من طرف الشيف النوبى
» طريقة عمل خبز الشاورما
الأحد يناير 13, 2013 8:23 pm من طرف الشيف النوبى