مواضيع مماثلة
بحـث
المواضيع الأخيرة
Select the language
أختر لغة المنتدى من هناعيش الدوكة النوبى بالصور
صفحة 1 من اصل 1
عيش الدوكة النوبى بالصور
هذا النوع من الخبز متوارث فى النوبيين منذ قديم الازل واحنا بنحب نعمله فتة باللبن والسكر ويمكن اكله مع الجبن والفول ويمكن عمله فتة مع العدس الاصفر
ومنع نوعان:نوع غير مخمر وده اللى هاعمله النهاردة
والنوع التانى مخمر
ده شكل صاج الدوكة اللى بنخبز عليه وهو من الحديد الزهر الثقيل
باحضر طبق به ماء ابلل يدى به لانى بافرد العجين بايدى على الصاج واغسل ايدى فيه
المقادير والطريقة:
طحين (دقيق) +قليل من الملح + ماء عادى
**نخلط بحيث نحصل على عجينة مثل عجينة الكيك او اخف قليلا (شبه سايلة)
**نصب قليل على الصاج ونفرد بيدنا او بمغرفة (للى تخاف) ونتركه حتى تجف قليلا ثم تقلب على الوجه الاخر لا نتركها تحمر
هنا عملت فتة باللبن(الحليب) والسكر والسمن البلدى مممممممم
بنموووووت فيها
اتفضلوا معانا
ودى طريقة تقديمه بنطويه ونقدمه على السفرة
منقول
ومنع نوعان:نوع غير مخمر وده اللى هاعمله النهاردة
والنوع التانى مخمر
ده شكل صاج الدوكة اللى بنخبز عليه وهو من الحديد الزهر الثقيل
باحضر طبق به ماء ابلل يدى به لانى بافرد العجين بايدى على الصاج واغسل ايدى فيه
المقادير والطريقة:
طحين (دقيق) +قليل من الملح + ماء عادى
**نخلط بحيث نحصل على عجينة مثل عجينة الكيك او اخف قليلا (شبه سايلة)
**نصب قليل على الصاج ونفرد بيدنا او بمغرفة (للى تخاف) ونتركه حتى تجف قليلا ثم تقلب على الوجه الاخر لا نتركها تحمر
هنا عملت فتة باللبن(الحليب) والسكر والسمن البلدى مممممممم
بنموووووت فيها
اتفضلوا معانا
ودى طريقة تقديمه بنطويه ونقدمه على السفرة
منقول
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين أغسطس 04, 2014 2:22 pm من طرف AXIS GLOBAL
» فطائر الجبن
السبت مايو 17, 2014 2:12 pm من طرف الشيف النوبى
» شوربة فواكه البحر
الجمعة فبراير 07, 2014 4:05 pm من طرف الشيف النوبى
» طريقة عمل العيش السن
الخميس يناير 30, 2014 6:49 pm من طرف الشيف النوبى
» تارت الفواكه
الأربعاء ديسمبر 04, 2013 1:15 pm من طرف الشيف النوبى
» عجينة للبيتزا
الإثنين أغسطس 05, 2013 2:58 am من طرف الشيف النوبى
» الجمبرى بالكنافة وجوز الهند
الإثنين يناير 21, 2013 8:57 pm من طرف الشيف النوبى
» فطائر اللحم المفروم و البشاميل
الإثنين يناير 21, 2013 8:47 pm من طرف الشيف النوبى
» طريقة عمل خبز الشاورما
الأحد يناير 13, 2013 8:23 pm من طرف الشيف النوبى