منتديات الشيف النوبى
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتديات الشيف النوبى

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات الشيف النوبى
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتديات الشيف النوبى
منتديات الشيف النوبى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» اكسس جلوبال لمعدات المخابز والحلوانى
طريقة عمل الفايش  Emptyالإثنين أغسطس 04, 2014 2:22 pm من طرف AXIS GLOBAL

» فطائر الجبن
طريقة عمل الفايش  Emptyالسبت مايو 17, 2014 2:12 pm من طرف الشيف النوبى

» شوربة فواكه البحر
طريقة عمل الفايش  Emptyالجمعة فبراير 07, 2014 4:05 pm من طرف الشيف النوبى

» طريقة عمل العيش السن
طريقة عمل الفايش  Emptyالخميس يناير 30, 2014 6:49 pm من طرف الشيف النوبى

» تارت الفواكه
طريقة عمل الفايش  Emptyالأربعاء ديسمبر 04, 2013 1:15 pm من طرف الشيف النوبى

» عجينة للبيتزا
طريقة عمل الفايش  Emptyالإثنين أغسطس 05, 2013 2:58 am من طرف الشيف النوبى

» الجمبرى بالكنافة وجوز الهند
طريقة عمل الفايش  Emptyالإثنين يناير 21, 2013 8:57 pm من طرف الشيف النوبى

» فطائر اللحم المفروم و البشاميل
طريقة عمل الفايش  Emptyالإثنين يناير 21, 2013 8:47 pm من طرف الشيف النوبى

» طريقة عمل خبز الشاورما
طريقة عمل الفايش  Emptyالأحد يناير 13, 2013 8:23 pm من طرف الشيف النوبى

Select the language
أختر لغة المنتدى من هنا

طريقة عمل الفايش

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل الفايش  Empty طريقة عمل الفايش

مُساهمة من طرف الشيف النوبى الأحد يونيو 12, 2011 2:17 pm

كل سنة وانتم طيبين النهاردة ها نعرف طريقة عمل الفايش
لكل 2ونصف كيلو دقيق علبة سمنة كيلو الصنف اللى تحبية + كيلو لبن +جنية محلب
نصف جنية كركم قطعة خميرة فى حجم البيضة ( خميرة بيرة من البقال طازجة وليست جافة )
ارجوا ان تتبعوا الخطوات بدقة كا اشرحها لنجاح الفايش
اول شىء نحضر وعاء بلاستيك ونضع فية حوالى نصف كيلو دقيق من الكمية اللى اشترينها ونذيب الخميرة بقليل من السكر حوالى ملعقة شاى صغيرة حتى تسيل ثم نضيف للخميرة حوالى كوب ونصف ماء ونخلطهم جيدا ثم ندفهم الى الدقيق الذى فى الوعاء البلاستيك ونقلب جيدا حتى تعجن ونتركهم حتى يخمروا لمدة لا تقل عن ساعتين فى خلال فترة التخمر نحضر اللبن ونغليى ولما يدفاء ناخذ نصفة ونضيف الية المحلب بعد تنضيفة وطحنة والكركم ونقلبهم جيدا نحضر العجين الخمران ونضعة فى وعاء بلاستك كبير ونضع عليهم باقى الدقيق اللى اشتريناة والسمن السائح (كيلو سمنة) ونعجن جيدا حتى يمتزجا ثم نضيف اللبن اللى علية المحلب والكركم ونقلب جيدا وكل ما يحتاج لبن نضيف من الباقى حت يتكون عندنا عجينة طرية لكنها متماسكة ونبتدى نتركة مرة اخرى لمدة ساعتين اخرتين ارجوااتباع الارشادات بعد ذلك نحضر صاجات بلدى ( الاسمر الكبير بتا ع الفرن البلدى )وندهنهم بقليل من الزيت ونبتدى نقطع حجم يملى كف اليد ونرص فى الصاج بين القرصة والاخرى حوالى 15 سم لانها سوف تبط بعد ما اخلص المقدار كلة ابدء باول صاج ابطط بكف ايدى حتى تصبح فى ارتفاع القربانة والدوران حسب ما تحبى فلنفرض فى حجم الرغيف نتركة مرة اخرى حتى يخمر لمدة نصف ساعة بعد كدة نخبزة فى فرن بلدى ولما يستوى بعد ما يدفىء ندهن وجهة بالسمن علشان ما يتفرفتش اثناء التقطيع ونحضر سكين حادة ونبتدى نقطعة طرنشات حسب الحجم اللى تحبية وترصية مرة اخرىفى صاجات على جانبة الابيض علشان ينشف ويقرمش ونخبزة فى الفرن مرة اخرى وكل عام وحضراتكم بخير منتظرة الرد وشكرا
الشيف النوبى
الشيف النوبى
مدير الموقع
مدير الموقع

ذكر
عدد المساهمات : 223
نقاط : 670
تاريخ التسجيل : 06/05/2011
العمر : 44
الموقع : منتديات الشيف النوبى

https://elchifelnoby.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى